Jom buat Popiah ketam!

Jom buat popiah mudah tapi sedap. Versi paling senang. Haha.

Barang-barang diperlukan:
Kulit popiah
Breadcrumbed bebola ketam
Mozarella cheese
Cili padi
Air

Senang saja. Potong kecil-kecil bebola ketam tadi. Parut keju, ikut suka nak banyak mana. Potong kecil cili padi.

Campur semua bahan tadi. Isi atas kulit popiah, kemudian gulung dan 'bungkus' cantik-cantik. Guna air sebagai gam.

Panaskan minyak di dalam kuali. Dah sedia untuk goreng popiah. 



Walla! Dah siap.


Yummeh!


Comments

Popular posts from this blog

Resepi bawa bekal ke sekolah / pejabat

An interview with my Italian friend on Italy lockdown「イタリアのロックダウン: イタリア人の友達とインタビュー]

11.11 Sales Combo E-book Content!