Jom buat Popiah ketam!

Jom buat popiah mudah tapi sedap. Versi paling senang. Haha.

Barang-barang diperlukan:
Kulit popiah
Breadcrumbed bebola ketam
Mozarella cheese
Cili padi
Air

Senang saja. Potong kecil-kecil bebola ketam tadi. Parut keju, ikut suka nak banyak mana. Potong kecil cili padi.

Campur semua bahan tadi. Isi atas kulit popiah, kemudian gulung dan 'bungkus' cantik-cantik. Guna air sebagai gam.

Panaskan minyak di dalam kuali. Dah sedia untuk goreng popiah. 



Walla! Dah siap.


Yummeh!


Comments

Popular posts from this blog

An interview with my Italian friend on Italy lockdown「イタリアのロックダウン: イタリア人の友達とインタビュー]

Tips makan di Jepun

Misi Jelajah Jepun di kota lama ~ KOBE (nov 2012 day 1)