Follow me on:

Instagram

2015-11-10

Finally! Resepi Free Cakey Brownie Pot!

Yeay! Alhamdulillah, dapat siapkan juga resepi yang dijanjikan "Cakey Brownie Pot".

Apa beza brownie cakey ni dengan fudgy chewy brownie? Cakey brownie texture dia lebih crispy dan kering berbanding fudgy brownies yang lebih moist. Lepas tu cakey brownie ni tak ada kedut- kedut macam fudgy brownies yang popular sekarang. (Nak order si kedut-kedut fudgy brownies boleh refer Facebook page: Made by Oraen dan instagram: oraen. Kawasan Kuala Lumpur je).

Cakey brownie ni boleh tahan bila disimpan di dalam bekas kedap udara, di suhu bilik selama 4 hari. Masuk peti ais boleh tahan seminggu.

Resepi ni boleh dapat 24 biji cakey brownies pot. (Atau mungkin lebih?) Sebab saya buat 12 biji je, lebihnya saya terus tuang dalam dulang 5 inci. Hehe

Apa yang anda perlu ialah DUA bekas muffin tray saiz yang sama.




Yang lain seperti di dalam gambar resepi. Selamat mencuba!

Maafkan lukisan dan tulisan yang tak berapa cantik



Entri berkaitan:
Video Cakey Brownie pot with ice cream

Resepi lain:
Jom buat Chocolate Souffle
Jom buat Chawanmushi

No comments:

Post a Comment